Shootout At Old Tucson

All general 3DO chat here please.

Moderators: 3DO Experience, Devin, Bas, 3DOKid

User avatar
GuruMeditation
3DO ZERO USER
Posts: 76
Joined: Tue Jul 29, 2008 4:02 pm
Location: United Kingdom

Shootout At Old Tucson

Post by GuruMeditation » Sat Dec 20, 2008 6:55 pm

Anyone heard of this game before? I've just seen somewhere on the 'net offering it for download. Apparently it won't boot on FreeDO, as the arcade version of the 3DO used a custom BIOS. Very interesting...

http://en.wikipedia.org/wiki/Shootout_at_Old_Tucson

User avatar
pitsunami
3DO ZERO USER
Posts: 342
Joined: Tue Mar 06, 2007 10:55 pm
Location: GREECE

Post by pitsunami » Sat Dec 20, 2008 8:41 pm

Well its my dump!(maybe) :D
It only works on the fz1 arcade console.It has a different bios inside!
Its a prototype game and i own the whole kit!!

User avatar
GuruMeditation
3DO ZERO USER
Posts: 76
Joined: Tue Jul 29, 2008 4:02 pm
Location: United Kingdom

Post by GuruMeditation » Sat Dec 20, 2008 9:09 pm

Cool! I guess you know where I saw that link then. :wink: Any chance of dumping the BIOS from the machine? Pics of the machine would be awesome, mate! :)

User avatar
pitsunami
3DO ZERO USER
Posts: 342
Joined: Tue Mar 06, 2007 10:55 pm
Location: GREECE

Post by pitsunami » Sun Dec 21, 2008 10:02 am

Its a fz-1 with some custom pcbs!
Image
A friend told me that it runs on freedo 1.7 that supports arcade games! 8)

User avatar
BryWI
3DO ZERO USER
Posts: 1334
Joined: Sat Feb 03, 2007 8:16 pm
Location: Kenosha, WI, USA
Contact:

Post by BryWI » Mon Dec 22, 2008 9:40 pm

Thanks pitsunami! :)

CasetheCorvetteman
3DO ZERO USER
Posts: 288
Joined: Sun Dec 28, 2008 4:09 am

Post by CasetheCorvetteman » Sun Dec 28, 2008 5:31 am

Where can that be downloaded from?

CasetheCorvetteman
3DO ZERO USER
Posts: 288
Joined: Sun Dec 28, 2008 4:09 am

Post by CasetheCorvetteman » Sun Dec 28, 2008 1:40 pm

Hmmm, i was under the impression this was to be a live action shooting game? It wont run on my FZ-10, although it did seem to do something more than nothing, cause it tried to start it 3 times.

It did run fine on FreeDO

User avatar
pitsunami
3DO ZERO USER
Posts: 342
Joined: Tue Mar 06, 2007 10:55 pm
Location: GREECE

Post by pitsunami » Sun Dec 28, 2008 8:11 pm

CasetheCorvetteman wrote:Hmmm, i was under the impression this was to be a live action shooting game? It wont run on my FZ-10, although it did seem to do something more than nothing, cause it tried to start it 3 times.

It did run fine on FreeDO
If you read my previous post...it doesnt run on normal 3dos!

User avatar
GuruMeditation
3DO ZERO USER
Posts: 76
Joined: Tue Jul 29, 2008 4:02 pm
Location: United Kingdom

Post by GuruMeditation » Sun Dec 28, 2008 8:18 pm

CasetheCorvetteman wrote:Hmmm, i was under the impression this was to be a live action shooting game? It wont run on my FZ-10, although it did seem to do something more than nothing, cause it tried to start it 3 times.

It did run fine on FreeDO
It wouldn't run on FreeDO for me, using both the normal and patched FZ-10 BIOS. How did you get it to run?

User avatar
pitsunami
3DO ZERO USER
Posts: 342
Joined: Tue Mar 06, 2007 10:55 pm
Location: GREECE

Post by pitsunami » Sun Dec 28, 2008 8:21 pm

Zombie13 wrote: It wouldn't run on FreeDO for me, using both the normal and patched FZ-10 BIOS. How did you get it to run?
It runs on 1.7 version i think.

User avatar
GuruMeditation
3DO ZERO USER
Posts: 76
Joined: Tue Jul 29, 2008 4:02 pm
Location: United Kingdom

Post by GuruMeditation » Sun Dec 28, 2008 8:23 pm

pitsunami wrote:
Zombie13 wrote: It wouldn't run on FreeDO for me, using both the normal and patched FZ-10 BIOS. How did you get it to run?
It runs on 1.7 version i think.
Ah cool, never thought to try anything but v1.9. :)

CasetheCorvetteman
3DO ZERO USER
Posts: 288
Joined: Sun Dec 28, 2008 4:09 am

Post by CasetheCorvetteman » Mon Dec 29, 2008 7:46 am

Pitsunami, i DID read your post mate yes, and i wasnt expecting you to be incorrect either, however i did think it was worth a try to see what it actually did do, and it did try to load 3 times before it went to the insert CD screen.

It ran for me on v1.7, i didnt try v1.8, i tried v1.9 and it wouldnt run on that for me either. I didnt try playing it on v1.7, just fired it up and watched.

I cant seem to find the video i watched on YouTube of what i thought was meant to be the intro to this said game, but it wasnt at the start of the copy i got. Are there different versions of this game?

User avatar
pitsunami
3DO ZERO USER
Posts: 342
Joined: Tue Mar 06, 2007 10:55 pm
Location: GREECE

Post by pitsunami » Mon Dec 29, 2008 1:16 pm

Maybe i will try sometime to set up the whole kit and capture some videos...need to find some time though.

CasetheCorvetteman
3DO ZERO USER
Posts: 288
Joined: Sun Dec 28, 2008 4:09 am

Post by CasetheCorvetteman » Mon Dec 29, 2008 1:57 pm

That would be good to see mate yeah, i remember playing mad dog 2 in an arcade here in Australia about 12 years ago on a reasonably old machine (it ate my money for zero credit) and i didnt get a good look inside the machine when the guy opened the door, but it did look alot like an FZ-1 in there, and the video wasnt any different to the way it is on the 3DO at home, i didnt know they ever had Mad Dog 2 on a 3DO in the arcades though, so i couldve been mistaken.

User avatar
mattyg
3DO ZERO USER
Posts: 890
Joined: Sun Mar 09, 2008 7:23 am
Location: Australia

Post by mattyg » Mon Dec 29, 2008 8:30 pm

i remember playing mad dog 2 in an arcade here in Australia about 12 years ago
What , another Aussie :o

Most of the later American Laser Game Titles were released in Arcade versions using FZ1s inside - The earlier ones used specific architecture based on the Philips CD-i (I think)
"purge with fire Bretheren"

3DO is dead , long live 3DO
http://www.youtube.com/watch?v=_K2kuP_anAc

"The greatest games in the world take seconds to learn but months to master. The worst take months to learn and minutes to finish."...MattyG

CasetheCorvetteman
3DO ZERO USER
Posts: 288
Joined: Sun Dec 28, 2008 4:09 am

Post by CasetheCorvetteman » Tue Dec 30, 2008 8:00 am

Yeah mate, im in QLD. I wouldnt think we would be real common on a small forum like this, especially since the 3DO wasnt real easy to get here compared to other consoles of the day.

User avatar
mattyg
3DO ZERO USER
Posts: 890
Joined: Sun Mar 09, 2008 7:23 am
Location: Australia

Post by mattyg » Tue Dec 30, 2008 3:04 pm

Yeah there's been a few of us here - Puggsy , Nocturne & Tinman are all Aussies too!
Back in the day I lived in a small country town (pop 20,000) and found through word of mouth 2 other owners!!
I also wandered into a pizza parlour in Canberra circa 1995 and they had glass cabinets around the restaurant with 3do games and hardware for sale! What the?
Turns out the Pizzeria's owners were mad keen gamers and wanted to share the love.
I promptly bought Wing III , Killing Time and a game gun from them along with a supreme, cappucino & garlic bread!
"purge with fire Bretheren"

3DO is dead , long live 3DO
http://www.youtube.com/watch?v=_K2kuP_anAc

"The greatest games in the world take seconds to learn but months to master. The worst take months to learn and minutes to finish."...MattyG

User avatar
3DO Experience
3DO ZONE ADMIN
Posts: 3686
Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Location: U.S.A.

Post by 3DO Experience » Wed Dec 31, 2008 12:07 am

Matty, the fact that you remember the food that you got along with your games is astounding. You are a true gamer.


PS. That's an awesome pizza place too!
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"

User avatar
mattyg
3DO ZERO USER
Posts: 890
Joined: Sun Mar 09, 2008 7:23 am
Location: Australia

Post by mattyg » Wed Dec 31, 2008 12:40 am

The second attempt we made to visit there ( I lived 5 hours drive away in the middle of nowhere) we 'borrowed' an unsuspecting flatmates car put a rock through the radiator , blew the engine , and nearly $1000 later made it back home. I never got to go there again , don't know what happened to the place and couldn't spend any money on games for quite some time :cry:
but for one fleeting moment in time I experienced gaming nirvana! :)

now all I need is a de Lorean , some lightning and hit 80mph so I can go back!
"purge with fire Bretheren"

3DO is dead , long live 3DO
http://www.youtube.com/watch?v=_K2kuP_anAc

"The greatest games in the world take seconds to learn but months to master. The worst take months to learn and minutes to finish."...MattyG

CasetheCorvetteman
3DO ZERO USER
Posts: 288
Joined: Sun Dec 28, 2008 4:09 am

Post by CasetheCorvetteman » Wed Dec 31, 2008 8:10 am

Well Matty G, a friend of mine has an 81 DeLorean, although its still a lefty and not registered, as well as being it pieces to have some major work done (they aint much of a car for the money!!)

I will be flying into Canberra on the 15th, then ill be driving back to QLD that weekend sometime.

I dont spose youd care to part with that game gun would ya?

Happy new year blokes ;)

User avatar
mattyg
3DO ZERO USER
Posts: 890
Joined: Sun Mar 09, 2008 7:23 am
Location: Australia

Post by mattyg » Wed Dec 31, 2008 8:54 am

here's the thing - I had no idea the guns were difficult to get , I bought one readily at the time and chucked it in when I sold my 3do in '96. When I got back into it 18 months ago and bought one off evilbay the guy threw one in as part of the deal along with 49 games. so I had no idea of their worth - I'm actually looking for the two player version to go with it so I can play Last Bounty Hunter in 2 player mode!

I doubt if the shop is still there ( I'm in Newcastle now) its been 13 years but it was a Pizzeria in East Row , Civic.

Happy gun hunting!
"purge with fire Bretheren"

3DO is dead , long live 3DO
http://www.youtube.com/watch?v=_K2kuP_anAc

"The greatest games in the world take seconds to learn but months to master. The worst take months to learn and minutes to finish."...MattyG

CasetheCorvetteman
3DO ZERO USER
Posts: 288
Joined: Sun Dec 28, 2008 4:09 am

Post by CasetheCorvetteman » Thu Jan 01, 2009 7:44 am

Ive never seen a 2 player version yet either. Ive got all those ALG games on the 3DO, me and my mrs have been playing them recently with the pads. We actually have gotten pretty good, one good thing is when you get good on one of them, its pretty easy to get good on another one!!

Would indeed be great to have 2 guns, i have 2 CRT projectors here that ill be setting up in my new house when i get it built, would be good playing gun games on a 120 inch screen ;)

User avatar
3DO Experience
3DO ZONE ADMIN
Posts: 3686
Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Location: U.S.A.

Post by 3DO Experience » Fri Jan 02, 2009 10:53 pm

CasetheCorvetteman wrote:...would be good playing gun games on a 120 inch screen ;)
I have a 125" screen, would that make you happy? Actually I've never hooked up my 3DO to it. I'm afraid to see what it would look like on an HD that big, I'm not even sure if the gun will work on a front projector, has anyone here tried it?
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"

User avatar
3DOKid
3DO ZONE ADMIN
Posts: 4683
Joined: Sat Jan 13, 2007 4:21 pm
Location: Cambridgeshire, UK
Contact:

Post by 3DOKid » Fri Jan 02, 2009 11:15 pm

Hello. Can I please have a picture of your 125" TV because I live in cave and do not believe such a thing exists.

Yours,

Barney Rubble.

(125" you are kidding me right?)

User avatar
3DO Experience
3DO ZONE ADMIN
Posts: 3686
Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Location: U.S.A.

Post by 3DO Experience » Sat Jan 03, 2009 2:17 am

Actually I'm not kidding you. It's not a TV set, it's a projector. I would have it even larger but the biggest retractable screen was 125". I only have one wall in my living room that a larger screen could go but I would have to take things out and have the screen up all the time.

I saved up for the projector and screen in 2007 and got the projector about this time last year after I received my x-mas bonus. I have only hooked up the Wii and Saturn to it. Wii looked ok, Saturn looked like caca. If you want picture I could get my friend to take one, she has a nice digital cam and I can put up a Blu-ray movie I just got. (got the Panasonic DMP-BD55k two days ago) I'll put the case in the shot for reference. It's about 5 feet high by 9 feet wide. I know it sounds like a tall tale, HA! I kill me!

Funny note: my best friend got me 3 Blu-ray movies for x-mas but she knew I didn't have a player yet.
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"

CasetheCorvetteman
3DO ZERO USER
Posts: 288
Joined: Sun Dec 28, 2008 4:09 am

Post by CasetheCorvetteman » Sat Jan 03, 2009 4:36 am

3DO Experience wrote:I have a 125" screen, would that make you happy? Actually I've never hooked up my 3DO to it. I'm afraid to see what it would look like on an HD that big, I'm not even sure if the gun will work on a front projector, has anyone here tried it?
Depends what sort of projector it is, if its CRT, is should work, if its LCD or DLP, it wont work.
3DOKid wrote:Hello. Can I please have a picture of your 125" TV because I live in cave and do not believe such a thing exists.

Yours,

Barney Rubble.

(125" you are kidding me right?)
Yes Barney Rubble, as a matter of fact, i can do that for you.

These pics are around 2 or 3 years old now.
This is a picture of the 108" screen without the flash:
Image
This is about the same picture but with the flash:
Image
This is a picture of me standing with the 120" screen for a size reference, taken with the flash.
Image
This is a shot of the 120" with the lights on and no flash:
Image
Here is the projector for the 120"
Image
And here is the other one:
Image


So no, at 125", we aint kidding you, and not only do they exsist, they have done for more than 20 years.

User avatar
Puggsy
3DO ZERO USER
Posts: 23
Joined: Sat Jul 19, 2008 11:30 am
Location: Australia

Post by Puggsy » Fri Jan 09, 2009 11:12 am

Reading Mattyg's post about the pizza shop reminded me of a similar story.

When I was in my late teens/early 20's (back in the 90's) the bloke who ran the local video shop was a bit of a gaming nut and had Neo Geo and 3DO games and consoles for rent! Absolutely unheard of in Oz where both those systems were incredibly hard to come by! Generally most video shops only hired out Megadrives or Super Nintendos.

It was great because I bought an FZ-10 3DO and got to play heaps of games without having to shell out mega $$$ importing them from the other side of the world.

If only he sold pizza too it would have been perfect :D

User avatar
3DO Experience
3DO ZONE ADMIN
Posts: 3686
Joined: Sun Jun 24, 2007 8:47 am
Location: U.S.A.

Post by 3DO Experience » Sat Jan 10, 2009 12:25 am

Wow, that rental place would have loved me, I'd be in there all the time. Sorry about the wait on a pic, hopefully sometime this weekend. And now that I re-read mattyg's I want pizza.
"Wait. You don't have a bag of charcoal in your gaming room???"

User avatar
mattyg
3DO ZERO USER
Posts: 890
Joined: Sun Mar 09, 2008 7:23 am
Location: Australia

Post by mattyg » Sat Jan 10, 2009 9:15 am

I just had some!
"purge with fire Bretheren"

3DO is dead , long live 3DO
http://www.youtube.com/watch?v=_K2kuP_anAc

"The greatest games in the world take seconds to learn but months to master. The worst take months to learn and minutes to finish."...MattyG

trez420
3DO ZERO USER
Posts: 3
Joined: Tue Jan 13, 2009 3:21 am

Post by trez420 » Tue Jan 13, 2009 4:10 am

Crazy!!! i live like 10 minutes from old tucson........ i gotta play this game!!!! so theres no way this will play on a 3DO console?? do i have to use an emulator.... i hate playing games on my comp.. how would i even play a light gun game on a comp?? any help? thanks!!

Post Reply